Wat zijn bijenbekjes

Het leek heel lang een onoplosbaar probleem, ongedierte dat je huis binnendrong, zich daar nestelde en schade aanrichtte.  Via de stootvoegen zocht ongedierte groot en klein de weg richting je woonkamer en er was simpelweg niets dat dit kon voorkomen. Tot de uitvinding van de bijenbekjes, want dit product van roestvrijstaal verhindert ongedierte om ongewenst je huis binnen te dringen.

In de spouwmuur

Zeker in de spouwmuur voelt ongedierte zich thuis. De echte liefhebbers van comfort gaan verder en dringen je woonruimte binnen. Geen goede zaak en een probleem dat je oplost door de toepassing van bijenbekjes. Dus de angst die je altijd al had dat wespen je huis binnen zouden dringen, is door bijenbekjes te gebruiken ongegrond.

Je handen zijn genoeg

Bijenbekjes worden in de stootvoegen geplaatst en bieden ventilatie aan de spouwmuur en geven opgehoopt vocht de kans om afgevoerd te worden. Bijenbekjes sluiten de rode loper voor ongedierte in de vorm van stootvoegen helemaal af. De bijenbekjes hoef je beslist niet tijdens het bouwproces van je huis te plaatsen. Sterker nog, het is het beste dit nadien te doen en bovendien is dit ook de meest voordelige oplossing. Je kunt bijenbekjes eigenlijk altijd plaatsen, ook vlak voor en na het voegen. Door de bekjes juist na de metselwerkzaamheden te plaatsen, voorkom je onnodige vertraging van de metselaar bij zijn werkzaamheden. En je hoeft geen bedrijf of hulptroepen in te roepen om de producten te plaatsen. Die druk je namelijk gewoon met je hand in de voeg.

Ook als de voeg niet recht is

De producten passen zich aan de breedte van de voeg aan, zelfs als blijkt dat de voeg niet recht is. Het is voor de producten geen enkel probleem. De meest gangbare bijenbekjes zijn die van 50 en 70 millimeter. Een bijenbekje van 50 millimeter pas je toe voor een voeg met een lengte van vijf centimeter en een breedte van twaalf millimeter, voegen van zeven centimeter lengte zijn beter geschikt voor bijenbekjes van zeventig millimeter.

Tandjes van het bijenbekje

Bijenbekjes ontwikkelen zich razendsnel en ze zijn tegenwoordig ook in antraciet-kleur of wit verkrijgbaar. Antraciet geldt als meest stijlvolle bijenbek en bijenbekjes van antraciet maken je huis eerder fraaier dan dat ze afbreuk doen aan het karakter en uiterlijk van je woning. Bijenbekjes plaatsen geldt ook nog eens als een diervriendelijke manier om ongedierte te beletten je huis binnen te komen. Er wordt geen gif gebruikt, de tandjes van het bijenbekje zijn voldoende om ongedierte buiten de deur te houden, terwijl de opening wel groot genoeg is om voor ventilatie te zorgen.

Juiste diepte

Achteraf plaatsen is zoals gezegd goedkoper en meer praktisch, idealiter is plaatsing tegelijk met de voegwerkzaamheden het mooist. Op die manier kunnen de bijenbekjes naadloos opgesloten worden. Overigens zijn de bijenbekjes ook prima te gebruiken bij bestaande huizen. Tenslotte; ook kinderen zijn niet in staat om het bijenbekje, dat dubbele borging biedt, te verwijderen. Daar zorgen de vier borg-lippen echt wel voor. De vier stoot-lippen zorgen voor de juiste diepte van het stootvoegrooster. En het mooiste is wel dat je het allemaal met je handen kunt doen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.