Waar kan je carbid kopen

Carbid schieten hoort nadrukkelijk bij de jaarwisseling. Werd dit vroeger gedaan om de boze geesten te verdrijven, tegenwoordig is het vooral een gezellig samenzijn en wordt afscheid genomen van weer een jaar.  Let wel op, want vaak ben je een vergunning nodig om carbid te mogen schieten en in bepaalde gemeenten is carbid schieten zelfs helemaal verboden. Carbid kopen kan tegenwoordig ook online.

De meest luide knallen
Stel je mag carbid schieten in de gemeente waar je woont en je hebt een vergunning. Dan is carbid kopen veel aantrekkelijker dan het aanschaffen van vuurwerk. Bij carbid kopen ben je namelijk veel goedkoper uit. Koop je 2,5 kilo carbid voor een tientje, dan kun je de gehele dag schieten. Koop je voor tien euro vuurwerk, dan ben je heel snel klaar. Carbid kopen is bovendien vuurwerk kopen dat de meest luide knallen aflevert. Heb je carbid in je bezit, dan mag je dit overigens alleen doorverkopen als je een KvK nummer hebt. Als particulier kun je dus niet zomaar carbid doorverkopen.

Online carbid kopen
Online carbid kopen
kan tegenwoordig eenvoudig en bovendien voordelig. Houd er wel rekening mee dat de verzendkosten van carbid vaak wat hoger zijn. Het mag namelijk alleen door speciale koeriers gebracht worden omdat carbid onder gevaarlijke stoffen valt. Ook moeten altijd de juiste veiligheidsetiketten op de verpakking gebruikt worden.

Carbid kopen en veilig bewaren
Veel mensen hebben nog wel eens moeite om als ze carbid kopen de juiste hoeveelheid aan te schaffen. Vaak koopt men te veel. Geen nood, want in dat geval hoef je het jaar of de jaren daarna geen carbid te kopen. Carbid kun je namelijk tenminste vijf jaar bewaren, mits je het luchtdicht en op hoogte bewaart, uiteraard op een droge plek en in een ruimte met een constante temperatuur.

Carbid kopen kan heel het jaar
Het beste carbid kopen betekent carbid met kwaliteitskeurmerk klasse A kopen. Pas nadat carbid in het laboratorium is onderzocht wordt het kwaliteitskeurmerk toegewezen. kopen kan overigens het gehele jaar door omdat het buiten de vuurwerk regeling valt. Dit komt omdat carbid kopen meer kan betekenen dan dat je van plan bent luide knallen te produceren. Kopen doe je ook als je ongedierte – in de vorm van mollen en woelmuizen vooral-  wilt bestrijden of je van plan bent te gaan autogeen lassen. Wel ligt de piek van carbid verkoop nadrukkelijk in december, iedereen weet waarom.

Doe altijd handschoenen aan als je met carbid werkt
Kopen kun je beter niet doen als je allergisch bent of denkt dat te zijn voor koolstof, calcium of kalk. Raak dan in elk geval geen carbid aan. Het is toch al verstandig om als je met carbid aan de slag gaat werkhandschoenen te dragen, ook rond de jaarwisseling dus. Mocht je om wat voor reden dan ook tijdens het werken met carbid toch ineens uitslag krijgen of onwel raken, ga dan meteen naar de huisarts en vergeet dan zeker niet het veiligheidsetiket die op de verpakking van het carbid zat mee te nemen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.