Verschillende opties voor boomonderzoek

Heerlijk! Een tuin vol bomen. Bomen vragen wel om wat verzorging. Zo is het verstandig om jouw bomen af en toe van een reguliere boomveiligheidscontrole te voorzien. Maar dit is niet de enige vorm van boomonderzoek. In deze blog lees je meer over drie verschillende soorten boomonderzoek. Zo weet jij welk onderzoek ideaal is voor jouw project!

Boomveiligheidscontrole

De boomveiligheidscontrole is een van de meest bekende en gebruikte soorten boomonderzoek. Bij deze controle wordt er gekeken naar de veiligheid van bomen. Voor een specifieke boom wordt verder ingegaan op de conditie, dood hout, vitaliteit, mechanische gebreken en ziekten en aantastingen van die boom. Niet al deze aspecten zijn met het blote oog te zien. Het is daarom vaak beter om een bedrijf in te schakelen die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van boomonderzoek en het geven van advies, zoals van Voorthuizen.

Boom effect analyse

Een minder bekende vorm van boomonderzoek is de boom effect analyse. Hiermee kom je vaak alleen in aanraking als je betrokken bent bij bouw- of wegwerkzaamheden. Het kan namelijk zijn dat er binnen de invloedsfeer van een boom of zelfs meerdere bomen gewerkt moet worden om de werkzaamheden af te ronden. Het is dan van belang dat er een boom analyse uit wordt gevoerd. Deze analyse geeft meer informatie over wat er gebeurt als de bomen behouden blijven. Zo weet jij of de boom in haar originele vorm kan blijven staan of dat er bomen verplaatst of verwijderd moeten worden. Ook voorkom je op deze manier dat je voor verrassingen komt te staan tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. 

Groeiplaatsonderzoek

Groeiplaatsonderzoek is de derde soort boomonderzoek die in deze blog aan bod komt. Dit onderzoek heeft verschillende doelen. Zo kan er na uitvoering van dit onderzoek een advies verschaft worden over mogelijke maatregelen die je moet nemen voordat je je bomen gaat planten. Ook een advies over de groeiplaats kan gegeven worden, waardoor jij weet of je boom later eventueel verplant kan worden. Er wordt bij het onderzoeken van de groeiplaats gekeken naar de bodem, het wortelstelsel, de vitaliteit en de conditie van de boom. Tot slot speelt ook de soort boom een rol.  

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.