Tips voor als je binnen een korte periode een woning gaat betrekken

Ga je voor een korte tijd ergens wonen? Je zit tussen twee woningen in en moet even wat huren? Geen probleem natuurlijk. Het is echter wel belangrijk om het goed te doen. Wanneer je een woning huurt is het belangrijk om hem netjes te ontruimen. Er zijn speciale bureaus welke kunnen helpen bij de woningontruiming Eindhoven. Ook in andere steden zijn er natuurlijk veel mogelijkheden. Doordat de woning netjes ontruimd is voorkom je boetes van de verhuurder of de woningstichting. Hierna kun je naar de tijdelijke woonruimte gaan als tussenstap naar de volgende plek. 

Waarom een tijdelijke woonruimte betrekken? 

Er kunnen verschillende redenen zijn om tijdelijk ergens te gaan wonen. Een nieuwe baan is een goede reden om ergens tijdelijk wat te gaan huren. Ook een breuk in de relatie of een nieuwe relatie kan een reden zijn om tijdelijk wat te huren. Veel mensen huren ook tijdelijk een woning omdat de nieuwe woning nog niet vrij is of nog niet af is (in het geval van nieuwbouw). Het is dan prettig om tijdelijk ergens te gaan wonen. Zorg ervoor dat de oude woning netjes achtergelaten wordt. 

Enkele tips voor tijdelijke huisvesting

Het is belangrijk om de verhuizing door te geven bij de gemeente. Schrijf je in bij de nieuwe gemeente. Ze zullen je vervolgens uitschrijven bij de oude gemeente. Kijk of de inschrijving geen gevolgen heeft voor de hoofdbewoners als je bij vrienden of familie gaat wonen. De toeslagen kunnen dan namelijk veranderen. Gebruik dan het adres alleen als postadres. Zeg alle abonnementen op van de energie en het internet op het oude adres. Vraag het ook op tijd aan voor het uiteindelijke nieuwe adres. Noteer van de energiemeters de standen van het oude huis en ook bij de tijdelijke bewoning. Het is dan mogelijk om dit correct door te geven. 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.