Tips om je tuin sfeervoller te maken

Ondanks wij in Nederland een gematigd zeeklimaat hebben, besteden wij veel tijd en aandacht aan de tuin omdat we er graag willen kunnen ontspannen wanneer het lekker weer is. Wij krijgen ook steeds meer zonne uren dus ook steeds meer redenen om lekker in de tuin te kunnen zitten. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je tuin sfeervoller te maken, welke zijn dit nou?

Water brengt veel sfeer

Water heeft het eigenschap om veel sfeer te brengen, voornamelijk dankzij het geluid dat het kan maken. Veel mensen vinden dat namelijk heel ontspannend, denk maar eens aan een watervalletje of een fontein in de vijver of zelfs het breken van de zee aan het strand. Ook het leven wat een vijver met zich mee kan brengen heeft invloed op de sfeer, bijvoorbeeld de vissen die er in zwemmen en de vogels die er in badderen of van het water drinken. Als je het niet ziet zitten om een hele vijver te graven kan je er ook voor kiezen om een waterelement te kopen, hiermee heb je toch het ontspannende geluid van water zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Buiten het geluid kunnen waterornamenten ook nog eens heel mooi zijn, soms wordt dit ook gecombineerd met een vorm van kunst. Waterornamenten kan je op heel veel plekken kopen, waaronder Warentuin.

Verlichting voor in de tuin

Verlichting is ontzettend sfeerverhogend, denk maar eens aan al die fonkelende lampjes tijdens de kerstdagen, iets gezelligers is er toch niet? Dit geldt ook voor sfeerverlichting in de tuin, je wilt er immers ‘s avonds ook nog in kunnen genieten als het lekker weer is en het is ook nog eens functioneel aangezien je ook nog wel iets wilt kunnen zien. Sfeerverlichting in je tuin komt het beste tot zijn recht als deze subtiel wordt toegepast, te veel is hierbij ook niet te goed. 

Tuinsetjes en bijbehorenden

Het creëren van een mooie zithoek draagt ook bij aan de sfeer in je tuin, er zijn ontzettend veel mogelijkheden op dit gebied. Je kan gaan voor de zeer populaire loungesets van wicker, deze vindt je tegenwoordig in bijna iedere tuin terug. Je kan echter ook gewoon gaan 

voor een mooie houten tafel van teak, hierdoor heb je ook gelijk een mooie plek om ‘s avonds met een groepje te kunnen eten. Deze zithoekjes kan je gezelliger maken door lichtelementen en planten toe te voegen, of denk zelfs eens aan een mooi vuurtje, het flikkerende licht en het geknetter van een vuurtje werkt ook heel ontspannend en sfeerverhogend.Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.