Tips om je tuin aantrekkelijker te maken

Wil je jouw tuin aantrekkelijker maken? Om er zelf van te genieten of omdat je schoonouders op bezoek komen? We delen graag enkele tips. Ook wanneer je jouw woning wilt verkopen is het goed om gebruik te maken van deze tips. Een aantrekkelijke tuin zorgt voor een goede eerste indruk. Het is heerlijk om een mooie tuin te hebben. Graag delen we een aantal tips. 

Een nette tuin is een aantrekkelijke tuin

Het is belangrijk om de tuin netjes te houden en te maken. Haal alle rommel uit de tuin en maak alles netjes schoon. Repareer de deurklinken, het hekje en andere zaken als ze kapot zijn. Alles moet werken en er goed uitzien. Haal alle dode bladeren uit de tuin en hark alles netjes glad. 

Zorg voor een ruimtelijke tuin

Nadat de tuin mooi schoongemaakt is, is het tijd om hem ruimtelijk te maken. Kijk of er teveel planten in staan waardoor de tuin klein lijkt. Zorg voor een mooi geheel van alles wat niet te volgepropt is met planten en spullen. Less is more. 

Een pronkstuk in de tuin 

Het is goed om ook een centerpiece te hebben in de tuin waar alle aandacht naartoe gaat. Denk aan een fontein in de voortuin of een mooi beeld. In de achtertuin zou je een ruimte kunnen maken voor een opblaasbare jacuzzi    . Het is mooi om hiervan te genieten tijdens de zomerse dagen van het jaar. Het is ook mogelijk om de jacuzzi weg te halen als dit nodig is. 

Lekker luchtig

Het is belangrijk om een specifiek thema te kiezen voor de hele tuin. Laat alles op elkaar aansluiten. Zorg er ook voor dat de tuin en de woning één worden. Door ze goed te verbinden wordt de tuin nog aantrekkelijker en waardevoller voor je woning. Het zal het hele huis naar een hoger plan brengen.  

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.