Ongedierte, hoe voorkom je het?

Niemand zit te wachten op woelratten, muizen of mollen. Gelukkig zijn er talloze manieren om ze te voorkomen. Ben je al te laat? Geen zorgen, in dit artikel leggen we ook uit wat je kunt doen wanneer je last hebt van ongedierte. Maar voorkomen is beter dan genezen. Lees gauw verder en doe je voordelen met onze tips!

Onderhoudswerk

Het is erg belangrijk dat je jouw tuin goed onderhoud en schoon houdt. Een vieze tuin is een uitstekende plek voor ongedierte. Zorg er daarom voor dat je afval op de daarvoor bestemde plek legt en niet door de tuin laat zwerven. Zeker etensresten zijn ongedierte in het algemeen dol op.

Mollen voorkomen

Mollen heb je liever niet in je tuin. Voordat je het weet heb je een groot tunnelnetwerk in je tuin wat voor verzakkingen en schade kan zorgen. In sommige gevallen loopt de reparatie van de schade in de honderden euro’s. Wil je dit voorkomen? Dan raden we het aan om een mollennet onder de grond aan te laten leggen. Deze leg je onder de grond rondom jouw tuin. Heb je geen zin om in je tuin te investeren dan zou je een glazen fles op de kop in de grond kunnen plaatsen. De wind veroorzaakt trillingen waar mollen niet goed tegen kunnen. Voor mollen bestrijden neem je een kijkje op melkbusshop.

Woelratten bestrijden

Ook woelratten heb je liever niet in je tuin. Ze bijten alles kapot en kunnen verschillende ziektes met zich meedragen. Daarom het is het beter om woelratten uit de buurt te houden en je doet dat door de juiste voorzorgsmaatregelingen te nemen. Het allerbelangrijkste is dat je alles goed schoon houdt. Daarbij is het slim om planten met bepaalde geuren in je tuin neer te zetten. Er zijn bepaalde geuren waar woelratten niet goed tegen kunnen. Meer informatie over woelratten bestrijden.

Help, ik ben al te laat

Heb je al last van woelratten of mollen? Dan zal je snel stappen moeten ondernemen voordat je te laat bent. Wanneer je al schade hebt raden we de mollen of rattenklem aan. De mol of rat loopt in de klem en komt direct te overlijden. Een diervriendelijkere manier is een koker voor mollen of voor ratten. Zodoende blijven ze in leven, maar zal je ze zelf ergens los moeten laten.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.