Olifantspoot kopen, wat moet je weten over deze bijzondere plant?

Wanneer je iemand bent die interesse heeft in planten is de kans ontzettend groot dat je wel al eens gehoord hebt over de zogenaamde Olifantspoot. Voor deze stoere kamerplant geldt dat ze ook door het leven gaat onder de naam ‘Nolina’. De Olifantspoot kopen zorgt ervoor dat je de beschikking krijgt over een bijzondere kamerplant die eigenlijk over niet veel eisen beschikt. Dit is grotendeels het gevolg van het feit dat ze er bekend om staat ongelofelijk sterk te zijn. De naam Olifantspoot is onder meer te danken aan de stam waarover ze beschikt. Voor de voet van deze stam geldt immers dat ze wel wat weg blijkt te hebben van de poot van een olifant. Wil jij graag ook een stukje paradijs creëren in jouw woning? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het aanschaffen van de Olifantspoot daar absoluut een niet onbelangrijke bijdrage aan kan leveren.

Waar komt de Olifantspoot vandaan? 

Een Olifantspoot kopen doe je natuurlijk niet zonder dat je eerst wat meer over te weten komt. Voor deze plant geldt dat ze oorspronkelijk afkomstig is uit Midden-Amerika. Ze behoort tot de familie van de zogenaamde Asparagaceae. Wanneer ze in de natuur voorkomt gebeurt het niet zelden dat ze tot wel 2 meter hoog wordt. Geen reden tot paniek, wanneer ze in de woonkamer staat zal dit niet zo snel gebeuren. Voor de huiskamers geldt dat ze kan worden aangemerkt als een vrij langzame groeier. De knolvormige stam waarover ze beschikt heeft de mogelijkheid om water op te slaan. Dat is een niet onbelangrijk voordeel. Zo hoef je deze plant immers vaak lange tijd geen water te geven. 

Hoe moet je de Olifantspoot precies verzorgen?

Zeer belangrijk om te weten voor wat een Olifantspoot kopen betreft heeft betrekking tot de verzorging die ze vereist. In eerste instantie zal je kunnen vaststellen dat deze plant gedurende lange tijd zonder water kan. Bovendien is ze ook uitstekend bestand tegen droge lucht. Ze vindt het bovendien eveneens geen probleem om lange tijd op een zonnige plaats te staan. Alles bij elkaar gezien zouden we dus kunnen stellen dat dit een zeer verzorging vriendelijke kamerplant is. Heb je dus eigenlijk stiekem helemaal geen groene vingers, maar wil je wel kunnen genieten van een bijzondere plant in je huis? Dan kan de Olifantspoot zeker een te overwegen optie zijn.

De Olifantspoot kopen, een geweldige keuze voor in jouw huis

Er zijn aan de Olifantspoot kopen duidelijk een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden. We haalden eerder op deze pagina bijvoorbeeld ook al even aan dat deze plant er bekend om staat niet veel behoeften te hebben aan water. Dat blijkt uit het feit dat ze één keer om de twee weken tijdens de zomer water geven reeds voldoende is. Tijdens de winter is het zo dat één keer in de vier weken zelfs voldoende is. Let op, ga je deze plant kopen? Plaats ze dan bij voorkeur in een nieuwe pot die ongeveer 20 procent groter is in vergelijking met de kweekpot waar gebruik van werd gemaakt.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.