Je jacuzzi voorbereiden op de winter

Wil je je jacuzzi in de winter blijven gebruiken? Dat kan! Er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat er niets kapot gaat. Spa Care Brabant geeft een paar belangrijke punten welke zal je terugvinden in dit artikel, als je je goed aan deze punten houdt dan kan je heerlijk van je jacuzzi blijven genieten tijdens de koude wintermaanden.

Laat je jacuzzi aanstaan

Het is heel belangrijk om je jacuzzi tijdens deze koude maanden constant op temperatuur te houden, als de jacuzzi wordt uitgezet dan zal het water heel snel afkoelen en het kan zelfs gaan bevriezen. Als water bevriest dan zet het uit, hierdoor kan zowel de kuip, het leidingwerk en andere onderdelen van je jacuzzi ernstig beschadigd worden en de reparatie kosten daarvan kunnen heel erg hoog liggen. Als het water op temperatuur wordt gehouden dan kan dit dus niet bevriezen. Als je de jacuzzi heel veel gaat gebruiken dan kan je ervoor kiezen om het water constant erg warm te houden, stel je gaat er een periode niet in dan kan je de temperatuur ook omlaag brengen, hiermee bespaar je energiekosten. 

Een goede afdekking doet wonderen

Als de jacuzzi wordt ingesteld op dat het water altijd 38 graden gehouden moet worden, dan doet de jacuzzi dit ook. Echter kan je met een goede afdekking veel onnodige energiekosten besparen. Als er geen afdekking op ligt dan gaat er constant heel veel warmte verloren, zeker in de wintermaanden omdat het er buiten vaak 40 graden kouder is. Als dat het geval is dan is de jacuzzi constant vol bezig om het water op temperatuur te houden, je kan dan wel voorstellen dat dat heel veel energie kost. Met een kwalitatief goede afdekking zorg je ervoor dat de jacuzzi veel minder warmte verliest, hierdoor gaan je energiekosten omlaag. 

Het is wel belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je niet specifiek moet gaat letten op de dikte van de afdekking, het gaat uiteindelijk om de isolatiewaarde ervan. Een dikkere afdekking is dus niet altijd een betere.

Wat als je de jacuzzi niet gaat gebruiken?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je jacuzzi juist niet gaat gebruiken in de winter, om welke redenen dan ook. Dan is het zeer belangrijk dat het juiste onderhoud wordt verpleegd om dure reparatiekosten te voorkomen. Het allerbelangrijkste is dat al het water uit de kuip en alle leidingen wordt gehaald om beschadigingen te voorkomen, je kan dit zelf doen echter zie je al heel snel zaken over het hoofd. Het beste is om een gespecialiseerd bedrijf dit te laten doen. 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.