Is een Hederaschutting handig?

Bij veel nieuwbouwhuizen moet je zelf voor een schutting of afscheiding zorgen. Dit kan een dure aangelegenheid zijn als je een grote tuin hebt. Daarnaast vindt niet iedereen het mooi om de tuin helemaal omgeven te hebben door bijvoorbeeld houten schuttingen. Maar ja, jaren wachten tot een haag volgroeid is wil je natuurlijk ook niet. Dit is een probleem waar veel mensen tegenaan lopen en er wordt vaak naar een gepaste oplossing gezocht. Niet getreurd, er is een goede oplossing voor dit probleem in de vorm van een Hederaschutting die je tegenwoordig heel veel ziet en overal kunt krijgen.

Wat is en Hederaschutting precies?

Een Hederaschutting is in allerlei soorten verkrijgbaar en is in de basis niets meer dan een Hedera plant die tegen een paneel of schutting is gemonteerd, zodat je direct een afscherming hebt. Zo’n schutting met plant in allerlei groottes te verkrijgen en kunnen bij veel winkels ook op maat worden geleverd. Dan weet je zeker dat ze perfect aansluiten bij de afmetingen van jouw tuin en dat ze ook niet te hoog of te laag zijn. Deze schuttingen kunnen bestaan ruitvormig ijzerwerk, waar je dus nog wel doorheen kunt kijken en die enkel een basis vormt waar de Hedera tegenaan kan groeien. Maar deze Hederaschuttingen zijn ook verkrijgbaar als volledig afgesloten houten schuttingen die ervoor zorgen dat je direct privacy hebt en niet hoeft te wachten tot de Hedera volgroeid is. Zo kun je bij de Hedera winkels een schutting op maat en naar wens laten maken. Uiteraard hangt aan elke bewerking een prijskaartje.

Wat kost een Hederaschutting?

Het grote voordeel van het kopen van een Hederaschutting is dat je volledige controle hebt over het soort afscheiding dat je wilt en het systeem ook afgestemd kan worden op je budget. Is je budget hoger, dan kun je kiezen voor een volgroeide Hederaschutting die dus al helemaal groen is en waarbij de schutting de vorm en kleur heeft die jij prefereert. Heb je wat minder budget kun je kiezen voor een houten schutting met een jonge Hedera die nog moet groeien. Het nadeel is in dat geval dat je moet wachten op de groei van de Hedera, maar je hebt in ieder geval wel direct privacy.  In de midden-modus heb je ook nog doorzichtige schuttingen met een Hedera die één seizoen oud is of een gesloten schutting met een kleine hedera. Hierbij zal de Hedera dus al sneller volgroeid zijn en kun je de schutting ook naar eigen maten laten afstemmen. Zo kun je dus gemakkelijk je tuin afscheiden met behulp van een Hederaschutting.

Kan ik een Hederaschutting makkelijk vervangen?

Een Hederaschutting kun je zelf plaatsen en verwijderen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze schuttingen in het beton te zetten, maar je kunt ze ook gewoon ingraven of vastzetten met pinnen. Zo kun je ze ook weer makkelijk verwijderen als je bijvoorbeeld een andere schutting of haag wilt gaan plaatsen.

Via de diverse webshops die een Hederaschutting aanbieden, kun je ook allerlei toebehoren aanschaffen. Denk hierbij aan nieuw schuttingmeteriaal zoals planken, schroeven en ijzeren montagematerialen, mocht je schutting na een tijdje gaan rotten. Maar ook speciale voeding voor de Hedera of snoeischaren zijn hier verkrijgbaar. Je kunt de Hederaschutting zo uitgebreid verzorgen en bijhouden als je zelf wilt. Zo kun je er voor zorgen dat de investering in een Hederaschutting eenmalig is.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.