Hoe verf ik snel mijn kamer?

Verven kan vervelend werk zijn en gaat zo ook veel tijd innemen. Als je een beetje weet wat je doet, moet dit echter niet zo lang duren en kan het ook leuk zijn. In deze blog vertellen wij je hoe je deze taak het best aanpakt en waarop je allemaal moet letten.

Organiseer alles

Als het om schilderen gaat, is de voorbereiding de helft van het werk. Je moet je meubels, kozijnen en vloer afplakken, zodat deze niet vuil worden. Je moet de juiste verf kopen. Je kunt namelijk niet zomaar een kleur kopen die je leuk vindt en beginnen met kleuren. Je moet nadenken over het materiaal waarop je gaat schilderen en soms moet je ook verschillende lagen op je muur zetten voordat het klaar is. Sigma s2u Nova Satin bijvoorbeeld kun je niet zomaar op je muur gebruiken. Dit product is geschikt als traplak op hout. Ook heb je producten die alleen voor buiten geschikt zijn zoals Sigma s2u Allure Gloss. Deze voorbereiding kost veel tijd, maar zo weet je wel precies wat je moet doen en heeft je muur op het einde geen gaten.

Gedroogde stukjes verf

Voordat je met schilderen kunt beginnen, moet je muur hierop voorbereid worden. Vaak zijn nog stukjes gedroogde verf te zien van een huurder voor jou bijvoorbeeld. Schuur deze uitstekende verf brokjes weg met schuurpapier. Als dit niet gedaan wordt, blijft de nieuwe verf niet goed plakken. Heb je gaten in je muur? Dan moeten deze eerst opgevuld worden met plaaster. Vervolgens ga je ook dit schuren met schuurpapier om een mooie vlakte te hebben. Nu ben je klaar om te beginnen met schilderen.

Borstel en rol

Hou een borstel en een rol bij de hand. Een borstel is ideaal voor de hoeken, zodat je alles goed bereikt. Met je borstel een hele kamer schilderen duurt alleen lang. Hou daarom ook zeker een rol bij de hand. Hiermee kun je snel grotere vlaktes schilderen.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.