Hoe je je tuin nog gezelliger kan maken

De tuin is een plek waar mensen in de lente en de zomer ontzettend veel tijd doorbrengen. Wat is er nou lekkerder dan op warme dagen gezellig buiten te eten, een dutje te doen, een boek te lezen of ‘s avonds met vrienden een drankje te nuttigen. Het is dus ook belangrijk dat je tuin er gezellig en sfeervol uit ziet, wij geven een aantal tips hoe je dit kan bereiken.

Een loungeset mag niet ontbreken

Er zullen weinig mensen zijn die tegenwoordig geen loungeset of iets dergelijks hebben. Mensen creëren graag een zithoek waar ze heerlijk kunnen ontspannen, kunnen eten of een spelletje kunnen spelen. Een mooie loungeset of tuinstoelen mogen dus niet ontbreken, gelukkig heb je hier ontzettend veel keuze in. Vaak denkt men dat een loungeset erg duur is om aan te schaffen. Nu zijn er inderdaad heel veel dure, luxueuze loungesets op de markt, je hebt echter ook veel sets die een heel stuk goedkoper zijn. 

Een zwembad

Je kan ook een zwembad laten aanleggen. Buiten dat een zwembad heel fijn is om te hebben om af te koelen en door de lichamelijke voordelen die het biedt, kan een zwembad ook heel gezellig zijn, zeker als je een grote familie of veel vrienden hebt. Een zwembad is een ideaal excuus om je vrienden nog eens uit te nodigen om een keer te komen barbecueën, zeker als je kinderen of kleinkinderen hebt is een zwembad ook ideaal om ze de hele dag bezig te houden.

Mooie verlichting en andere decoraties

Mooie en voldoende verlichting mag ook absoluut niet ontbreken, zeker niet als je tijdens warme dagen ‘s avonds graag veel tijd in de tuin besteedt. Buiten dat verlichting er natuurlijk voor zorgt dat je werkelijk iets kan zien, kan het ook heel sfeervol zijn. Andere sfeerversterkers zijn beeldjes, wanddecoraties en waterornamenten. Vooral de waterornamenten ontbreken nog vaak in tuinen, terwijl ze vaak heel mooi zijn en het geluid van stromend water wordt door veel mensen heel rustgevend geacht. 

Een vuurkorf

Zoals eerder in dit artikel is verteld, is de juiste verlichting heel belangrijk voor de sfeer. Een vuurkorf is een effectieve manier om meer sfeer en leven in je tuin te krijgen, door de warmte kan je tot de late uurtjes gezellig buiten blijven zitten. Zet deze vuurkorf in het midden of in de buurt van de vuurkorf en je hebt de ideale plek om met familie of vrienden gezellig wat te drinken in de avond. Het knetterende geluid heeft net als water een psychologisch effect op mensen, velen worden er rustig van. 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.