Een zwembadoverkapping houdt je zwembad vrij van herfstbladeren

Het zal niet lang meer duren: binnenkort zal de grond weer wemelen van afgevallen bladeren. Als je een zwembad hebt, zul je de komende maanden weer vaak met een schepnet bezig zijn om alle bladeren uit het water te halen. Zou dit niet makkelijker moeten kunnen? Jazeker! Als je het zwembad overkapt, zul je minder last hebben van alle afvallende bladeren. In dit artikel kun je lezen hoe je met elk budget je zwembad schoon kan houden van blaadjes!

Een overkapping houdt het zwembad niet alleen schoon, door de isolatie die de overkapping biedt, neemt de temperatuur van het water in de herfst ook minder snel af. Dankzij een zwembadoverkapping kun je dus ook in het najaar nog lekker zwemmen! Het wordt helemaal mooi als je voor een overkapping met verwarmingselementen zorgt, of het water kan verwarmen. Een overkapping is dus zeker geen slecht idee. Voor ieder budget is er een keuze voor verschillende oplossingen. Hieronder zullen we deze toelichten.

Zelf je overkapping bouwen Natuurlijk zul je het goedkoopst uit zijn als je zelf de overkapping bouwt. Als je een echte klusser bent, dan kun je veel uitsparen op installatiekosten door zelf alles uit te zoeken (formaat, vorm en materiaal) in de bouwmarkt. Ben je wat minder handig? Dan kun je ook voor tweedehands gaan. Wie Marktplaats goed in de gaten houdt, komt soms een tweedehands zwembadoverkapping tegen. Let er wel op dat je de overkapping alsnog zelf op moet zetten als je besluit tot een tweedehands koopje. Hoef je niet perse een overkapping te hebben, maar wil je wel graag je zwembad schoonhouden? Voor ongeveer €100 kun je al een afdekzeil kopen, waarmee je het zwembad kunt afdekken.

Soorten overkappingen


Wil je een nieuwe zwembadoverkapping aanschaffen, dan moet je je oriënteren op welk soort overkapping het beste bij je zwembad past. In de oriëntatiefase is het bijvoorbeeld goed om je af te vragen hoeveel bewegingsruimte rondom het zwembad je wil hebben: een hoge overkapping zal voor meer ruimte zorgen. Heb je een mooi uitzicht op je tuin en wil je dit graag zo houden? Kies dan voor een lage overkapping. Verder is er ook veel keuze uit het soort materiaal waaruit de zwembadoverkapping bestaat. Een houten overkapping staat bijvoorbeeld erg mooi als je ook een houten zwembad hebt, maar een aluminium overkapping is ook een goede keuze als je graag iets duurzamers wilt. Kortom, genoeg afwegingen die je kunt maken dus!

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.