Een zwembad in de tuin? Hier moet je aan denken

Het is natuurlijk heerlijk om een zwembad in de tuin te hebben. Het is niet nodig om naar het strand te gaan en in de file terecht te komen of naar een overvol zwembad te reizen. Je doet je zwemkleding aan en neemt een duik in jouw eigen zwembad. Een Intex Zwembad is beschikbaar in vele maten en past daardoor in iedere achtertuin. Het is prettig om hier volop van te genieten. Een hangmat erbij of een plek om het badlaken uit te spreiden om wat bij te kleuren maakt het helemaal af. Waar moet je echter aan denken als je een zwembad wilt gaan kopen? 

De vormen en het materiaal

Het is mogelijk om een houten, metalen, betonnen of polyester zwembad te kiezen. Het is goed om te kijken welk materiaal het beste bij de stijl van je huis past. Houdt ook rekening met de kosten voor het zwembad. Een zwembad van beton is duurder dan een zwembad van polyester. Kijk ook welke vorm je wenst. Soms is rond mooi in de achtertuin en vaak ook een rechthoekig zwembad. 

Klein of groot

Het is goed om te kijken hoeveel ruimte er is in de tuin. Bij een kleine tuin kies je natuurlijk voor een klein zwembad. Een grote tuin biedt meer ruimte aan een groter zwembad. Het is dan mogelijk om baantjes te trekken. Wil je liever gewoon wat chillen? Dan is een klein zwembad genoeg. Een mix van een zwembad en whirlpool is dan een slimme keuze. Het is volop genieten. 

De juiste kleur

Het is vaak minder belangrijk als er een zwembad gekocht wordt. Het is goed om een zwembad te kiezen in de kleur welke bij de tuin past. Een zwarte bodem en donkere wanden maken het moeilijk om te zien hoe schoon het zwembad is. Een zwembad heeft aan de binnenkant vaak een lichtblauwe kleur.  

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.