De voordelen van sporten in de jacuzzi

Sporten is goed voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Maar wist je dat je ook kunt sporten in een jacuzzi? Als je denkt aan sporten in een jacuzzi, denk je misschien al snel aan zwemmen. Maar je kunt ook oefeningen in het water doen die je normaal buiten het water zou doen. Heb je een eigen jacuzzi? Dan is het zeker de moeite waard om dit eens uit te proberen! Sporten in een jacuzzi heeft namelijk een aantal gezondheidsvoordelen. En wil je graag een jacuzzi kopen om in te sporten én te ontspannen? Dan kun je terecht bij Elite Wellness. In deze blog vertellen we je een aantal voordelen van sporten in de jacuzzi.

Minder zwaartekracht

Ten eerste heb je in een jacuzzi minder last van zwaartekracht. In het water voel je je als het ware gewichtloos, en dat betekent dat je spieren en gewrichten een stuk minder te verduren krijgen. Als je een rondje gaat hardlopen, moet je spieren en gewrichten constant schokken opvangen, terwijl dit in het water helemaal niet het geval is. 

Betere resultaten

Daarnaast boek je betere resultaten als je in het water sport. Dit komt voornamelijk door de hogere weerstand waarmee je te maken krijgt in het water. Hierdoor gaat je hartslag en je zuurstofopname omhoog. Ook je vetverbranding wordt een stuk hoger, wat ervoor zorgt dat veel mensen sporten in het water ideaal vinden. 

Voorbereiding op het sporten

Wil jij met goed opgewarmde spieren gaan sporten? Ook dan is de jacuzzi ideaal. Door voor het sporten plaats te nemen in de jacuzzi, verbetert je bloedsomloop. Hierdoor warmen je spieren beter op, en bereid je je dus beter voor op je workout. Wel is het verstandig om nog even te stretchen, zodat jij écht goed voorbereid de deur uitgaat!

Spierpijn voorkomen door jacuzzi na het sporten

Niet alleen voor, maar ook na het sporten kan een jacuzzi uitkomst bieden. Na een workout is het namelijk belangrijk dat je spieren weer kunnen herstellen en ontspannen. En dat lukt vast en zeker met het lekkere warme water en de massagestralen van een jacuzzi. Je zult minder spierpijn ervaren en je bent sneller weer helemaal klaar voor de volgende workout. En dat is natuurlijk ook weer gezond! Naast de fysieke voordelen van een sessie in de jacuzzi na het sporten, zijn er ook geestelijke voordelen te noemen. Je kunt namelijk even helemaal ontspannen en je hoofd leegmaken na een zware workout. Je laadt weer even helemaal op en voelt je gelukkig. Ook wordt je stressniveau verlaagd.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.