De mooiste planten voor in de tuin

Steeds meer mensen willen graag een groene tuin. Ze leggen een grasveldje aan of zelfs kunstgras. Daarnaast is het ook erg mooi om bloemen en planten te plaatsen, zodat er meer kleuren te zien zijn in de tuin. Alleen dit vinden veel mensen toch erg lastig. Er is tenslotte zoveel keus, maar wat past nou bij jouw tuin? In dit artikel leg ik uit wat de mooiste planten zijn voor in de tuin.

Hortensia

Een van de meeste gekochte planten is de hortensia. Dit komt omdat het een kleurrijke plant is die je in verschillende kleuren kunt kopen. Bijvoorbeeld wit, blauw of rood. Dit geeft meteen een mooie uitstraling aan jouw tuin. De kleur die je wil kiezen ligt volledig aan jouw persoonlijke voorkeur. Wit zorgt bijvoorbeeld voor een rustige uitstraling en de kleur blauw springt er echt uit.

Lavendel

Een van de voornaamste redenen dat mensen een lavendel kopen, is dat een lavendel een lekkere geur afgeeft. Een lavendel is een vaste plant met een paarse kleur. Het is een plant die relatief lang meegaat, namelijk de gehele lente en zomer periode.

Naast de hortensia en lavendel zijn er nog talloze andere planten die erg geliefd zijn. Zo heb je ook de klokjesbloem die veel wordt gekocht, omdat het een kleine plant is die als schattig en rustgevend wordt ervaart. Daarnaast zijn er nog een aantal andere voorbeelden te bedenken van mooie planten:

  • Winterjasmijn
  • Sering
  • Heester
  • Pluimspirea

Welke planten jij wil ligt natuurlijk helemaal aan je persoonlijke voorkeuren, maar dit zijn voorbeelden van de meest gekochte planten voor in de tuin. Wil je graag een nieuwe tuin? Of wil je graag jouw tuin veranderen? Maar heb je hier een tuinrenovatie voor nodig? Neem dan een kijkje op https://www.alluretuinen.nl/. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van tuinen en hebben veel ervaring.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.