Bereid je tuin voor op de zomer

De zomer is inmiddels begonnen, afgelopen zomer was heel warm en droog. Dat heeft dus gevolgen voor je tuin. Hoe bereid je jezelf en de tuin voor op een nieuwe droge zomer? In dit artikel geeft Kwekerij de Groot een aantal tips. 

Neem de juiste planten voor in de tuin

Een van de belangrijkste punten is de plantkeuze. Wanneer je richting de zomer gaat en een tuin hebt met een droge of zanderige ondergrond is het verstandig om te kiezen voor planten die tegen droogte kunnen. Dit kun je doen door te kiezen voor siergrassen en de meeste kruidenplanten. Zij staan erom bekend goed met droogte om te kunnen gaan. Wil je een bewust keuze hierbij maken? Win dan eerst wat advies in over de planten alvorens je deze koopt en in de tuin gaat plaatsen. 

Grond in de tuin verbeteren 

Wanneer de zomer nadert is het belangrijk dat de grond hier ook op voorbereid wordt. Er moet namelijk voldoende organisch materiaal onder de grond worden gebracht. Dit kan gedaan worden door een laag compost en planthumus met de grond te mengen. Dit kan ervoor zorgen dat water en voedsel in de lichte zandlagen vastgehouden kunnen worden. Wanneer de grond zeer licht is kan extra klei worden toegevoegd. Dat kan namelijk heel erg goed water vasthouden. 

Op een goede manier water geven

De manier waarop het water wordt gegevens is ook een zeer belangrijk onderdeel. Bij een warme zomer is het niet verstandig om dagelijks de planten met liters water te voorzien. Wanneer 1 tot maximaal 3x per week een flinke hoeveelheid water wordt gegeven dan is dit meer dan voldoende. Dan is de grond voldoende nat en ook in de diepte zal voldoende water zitten zodat de wortels van de planten bij het water kunnen. Wil je zeker weten dat het water niet zomaar wegstroomt dan is het belangrijk om eerst een ophoging te maken. 

Meer informatie? 

Ben je op zoek naar meer informatie wat betreft je tuin en de keuze voor de juiste planten? Neem dan contact op met een specialist als kwekerij de Groot.

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.